OTP-ügyfelek, figyelem! Hamis levelek a postaládákban!

Pénzcentrum2009. október 27. 11:03

Furcsa levelek landoltak ma délelőtt e-mail postafiókjainkban: a feladó a "The OTP Bank Team", aki "hivatalos értesítést küld arról, hogy hitelkártyánk korlátozott volt".  A levelekre ránézve egyből látszik, hogy internetes csalásról van szó. 

 

Csalók próbálnak visszaélni az OTP Bank nevével ismeretlen eredetű elektronikus levelekben, amelyek közül némelyikben latin és cirill betűk keverednek.  Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre.

A legnagyobb magyarországi hitelintézet soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is. Az OTP Bank a mostani visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.


"Ez egy hivatalos értesítés arról, hogy a hitelkártyája korlátozott volt." -így kezdődik az a levél, mely ma délelőtt érkezett e-mail postaládánkba. Mivel több olvasónktól is megkaptuk az ominózus levelet, valószínűsíthető, hogy a figyelmeztető üzenet sokakhoz eljuthatott.

 


A feladó mezőben a "service@otp.hu" e-mail cím szerepel, aláírásként pedig a "The OTP Bank Team", azaz "Az OTP Bank Csapat" van megjelölve.

A levél azt kéri, hogy biztonságunk érdekében kattintsunk egy linkre: az OTP Bank oldalára emlékeztető honlapon a rendszer a kártyaszámunkat és az "ATM PIN kódunkat" kéri tőlünk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 


Fontos, hogy semmilyen adatunkat se adjuk meg a teljesen nyilvánvalóan internetes csalásnak, visszaélésnek kinéző ál-honlapon! A legjobb, ha nem is kattintunk a linkre, sőt, azonnal töröljük postafiókunkból a levelet.

 

Érdekes, hogy egy nemrég készült felmérésből kiderül: a magyar internetezők csaknem a fele gondolja azt, hogy az online banking nem biztonságos. A többség azt tartja legvalószínűbbnek, hogy valamilyen csalás áldozatává válik, sokan az adataikat féltik a visszaélésektől, vagy félnek attól, hogy a művelet során anyagi károk érik. A bankok ugyanakkor gyakran hangsúlyozzák, hogy sohasem kérnek e-mailen adatokat ügyfeleiktől.

Címkék: