Csóróból 5 év alatt jómódú lett a kirúgott lány

Pénzcentrum2009. október 26. 16:02

Mintha csak a hollywoodi forgatókönyvírók írták volna az Avon legsikeresebb angliai értékesítőjének életét, 5 évvel ezelőtt arra is alig volt pénze, hogy a lakbérét kifizesse, ma pedig évi több mint 70 milliót keres az Avon termékein.

Az angliai Sunderlandben élő, most 29 éves Debbie Davist még 2004-ben rúgták ki az iskolai évei utáni első munkahelyéről. Egy nyomdában dolgozott havi 800 fontért, a leépítése után pedig 6 hónapig nem talált munkát. Komolyabb megtakarítások híján gyorsan elfogyott a pénze, és egy idő után nehézkessé vált számára a havi 400 fontos lakbér kifizetése, ezért jelentkezett az Avonhoz tanácsadónőnek.

Már az elején jól indultak a dolgok a cégnél. A hölgy az első három hét alatt 18 800 fontos (mai árfolyamon közel 5,5 millió forintos) forgalmat bonyolított a kozmetikai cégnek. A sikerén még saját maga is meglepődött, és nemsokára a barátját is beszervezte az üzletbe. Az elmúlt 5 évben a barátján kívül még további 2500 embert került a csapatába, akikkel együttesen évi 7 millió fontos forgalmat bonyolított, ami után ő mintegy 250 ezer font (kb. 72,5 millió forint) jutalékban részesült a cégtől.


A sikeres tanácsadónő és barátja a kiugróan magas jövedelem mellett idén elnyerték a cég legsikeresebb értékesítői díját, amiért cserébe a hölgy egy sport Mercedest, a barátja pedig egy BMW kulcsát is átvehette a vállalattól. Ezenkívül a fárasztó munka kipihenését segíti a kocsik mellé az Avontól kapott mallorcai utazás is - írja a Daily Mail.

Címkék: