Európába jönne a japán cégóriás

Pénzcentrum2009. október 16. 16:02

A háztartási elektronikai cikkeket gyártó Panasonic Európában, vagy Indiában is beindítaná a gyártást, mivel a hazai piacon már nem remélnek további növekedést.

A oszakai székhelyű cég nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a 2011 márciusában végződő üzleti évre 11 milliárd dolláros forgalmat generáljon a fehéráru piacon, vagyis a hűtők, mosógépek piacán.

Jelentős bővülést remélnek ugyanis a Japánon kívüli piacon ezen termékek iránt, hazájukban ugyanis már telített a piac: többek között olyan versenytársakkal küzdenek mint a Toshiba, vagy a Hitachi.

Jelenleg a Panasonic számít a fehéárupiac legnagyobb szereplőjének otthon a 20 százalékos piaci részesedésével.

A termelés áthelyezésével azonban csökkenthetnék a szállítás, de még a gyártás költségeit is, így könnyen fel tudnák venni a kesztyűt az európai versenytársakkal, többek között az Electrolux-szal, vagy a Miele-vel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ugyanakkora a feltörekvő indiai piac is csábító desztináció a cég számára, ahol a Samsung helyi gyártású automata mosógépeit 220 dolláros (39 ezer forint) áron tudja értékesíteni.

A Panasonic jelenleg Európában hozzávetőleg 600 - 800 dollárért értékesíti mosógépeit, hűtőszekrényeit pedig 1100 dollárért, azonban tervei szerint jövőre az alacsonyabb árkategóriában is meg kíván jelenni. A költségcsökkentés érdekében ezért három-négy év múlva gyártósorokat is üzembe állítana a kontinensen.

Címkék:
toshiba,