Blokkolhatnák az internetezők hozzáférését a weboldalakhoz

Pénzcentrum2009. október 15. 10:02

Az előttünk álló 5-6 évben gyökeresen átalakulhatnak az online médiapiaci üzleti modellek - mondta Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója a 10. Internet Hungary konferencián. A cégvezető egy olyan lehetséges modellt vázolt fel, amelyben a legnagyobb tartalomszolgáltatók az ügyfelek száma alapján részesedést kérnek a távközlési társaságok internetbevételeiből - írja a Napi.

A modellben a tartalomszolgáltatók blokkolhatnák az internetezők hozzáférését weboldalaikhoz a bevételmegosztástól elzárkózók hálózatából. Az új bevételekre azért van szükség, mert a hagyományos források néhány éven belül már a nyomtatott és online kiadványok előállítási költségeit sem fogják teljes mértékben fedezni.

A Nemzeti Digitális Közmű (NDK) a szélessávú lefedettségi térkép fehér foltjainak eltüntetését tűzte ki maga elé. A kiépítés első fázisában 45 milliárd forintból 850 településen teremtheti meg a hozzáférés lehetőségét a következő 2 évben - mondta Debreceni Győző info-kommunikációért felelős kormánybiztos. Jelenleg 1100-1200 olyan település van, ahol nem érhető el szélessávú optikai hálózat, további 1100 településen pedig csak egyetlen szolgáltató hálózata áll rendelkezésre.

Címkék:
médiapiac,