A Nestlé megmozgatná az elhízott gyerekeket

Pénzcentrum2009. október 15. 12:02

A Nestlé amerikai kirendeltsége is csatlakozott ahhoz az immár több mint 40 tagot számláló szervezethez, amelynek fő célkitűzései között szerepel a gyermekkori elhízás terjedésének visszaszorítása. Az élelmiszer- és italgyártókat tömörítő alapítvány elkötelezte magát arra, hogy egy felvilágosító és mozgásra ösztönző kampány segítségével az egészséges táplálkozás útjára terelik a túlsúlyos gyermekeket.

Az alapítvány több éven átívelő programot hoz létre, melynek hatásai a tervek szerint 2015-re válnak kézzel foghatóvá. Az irányelvek között szerepel az egészséges táplálkozás fő szabályainak megismertetése az érintettekkel, de nem csak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is mozgásra ösztönöznék. Az iskolai bemutatókon túl munkahelyeket is megcéloznának a programmal.

A megfelelő kalóriafogyasztás megismertetésén és a rendszeres testmozgás fontosságának megismertetésén keresztül rá kívánnak világítani arra, hogy koplalás nélkül is lehet úgy egészségesen táplálkozni, hogy közben nem jönnek fel a felesleges kilók. Az energiaegyensúly megismerése azért fontos, hogy az érintettek ne vigyenek be felesleges többletkalóriákat a szervezetükbe, mert az elhízáshoz vezet.

"Az elhízás napjaink egyik legjelentősebb közegészségügyi problémája, ami már a 6-11 éves korosztályban is megfigyelhető" - mondta a Nestlé elnöke és az alapítvány bizottsági tagja. "Cégünk hisz abban, hogy az egészséges és tudatos táplálkozás rendszeres testmozgással párosítva nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Ízletes és magas minőségű élelmiszereink mellett táplálkozási tanácsokkal járulunk hozzá az egészséges életmód kialakulásához."

Címkék: