Hol lógsz az interneten? Kiderül milyen gazdag vagy!

Pénzcentrum2009. szeptember 29. 17:31

A Facebook és a Twitter felhasználói jó eséllyel módosabbak, mint a MySpace tagjai - derül ki egy friss felmérésből. Ezen felül valószínűbb, hogy városban laknak.

A Nielsen felmérése szerint az utóbbi egy év során az Egyesült Államok lakosságának fele látogatott meg valamilyen közösségi oldalt, a számuk pedig folyamatosan nő. A kutatás a hét lagnagyobb közösségi oldalra fókuszált.

A felhasználói adatokból készült statisztikák szerint azok, akik kereseti szempontból a lakosság felső harmadába tartozik, 25 százalékkal nagyobb eséllyel használja a Facebookot, mint az, aki az alsó 33 százalékos szegmensbe. Az állítás visszafelé is igaz, az alsó egyharmad 37 százalékkal valószínűben használja a MySpace-t, mint a felső harmad.

Ahogy azt korábbi felmérések már kimutatták, a közösségi oldalakra bejelentkező új felhasználók egyre idősebbek és idősebbek. A Facebook és a Twitter közép- és felsőiskolába járó tagjainak száma például az utóbbi fél évben már csökkent az Egyesült Államokban, ugyanakkor robbanásszerűen nő az 55 évesnél idősebb felhasználók száma.

Címkék: