Az EU kitiltaná az iPhone-okat!

Pénzcentrum2009. szeptember 29. 14:02

Az EU fogyasztóvédelmi biztosa hétfőn kijelentette, ha kiderül, hogy gyártói hiba okozta az iPhone kijelzők felrobbanását, kitiltja a piacról az Apple telefonokat.

"Nincs szükségem az Apple engedélyére ahhoz, hogy megakadályozzam a piacra jutásukat" - jelentette ki hétfőn Meglena Kuneva biztos brüsszeli riportereknek. Korábban ugyanis számos fogyasztói panasz érkezett a telefonokra Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában, megmagyarázhatatlan módon felrobbanó készülékekről. Egy esetben egy lány súlyosabb égési sérüléseket is szenvedett, mikor kezében gyulladt ki iPhone-ja.

Becslések szerint idén várhatóan 23 millió ember fog még iPhone-t vásárolni a világban, akik tehát mind ki lehetnek téve a balesetveszélynek.

Kuneva hozzátette: laboratóriumokban vizsgálják, hogy a készülékek robbanását a telefon, azok akksija, vagy a tulajdonosok helytelen használata okozta. Ha csak egy ország is arról számol be, hogy a készülék, illetve a gyártó a hibás, lépéseket fognak tenni, és az összes terméket visszahivatják.

Korábban az Apple arról biztosította az EU-t, hogy a problémát izolálták, amit a lithium-ionos akksik túlmelegedése okozott.

Címkék: