Felfedezik a magyar konyhát a sógorok

Pénzcentrum2009. szeptember 25. 15:02

Az Ausztriában igen közkedvelt magyar konyha újrafelfedezésének lehetünk tanúi, egyre több étterem vesz fel étlapjára magyaros ízeket tartalmazó ételválasztékot, illetve népszerűek az ausztriai magyar éttermek is.

E trendet igyekszik erősíteni ausztriai tevékenységével a Magyar Turizmus Zrt. - azzal a nem titkolt céllal, - hogy minél több osztrák turistát csábítson a "hasánál fogva" is Magyarországra. Az elmúlt hetekben a legnívósabb osztrák gasztronómiai magazinok újságírói jártak hazánkban, hogy feltárják a meglátogatásra érdemes magyar vendéglátóhelyeket és kuriózumokat.

Az egyik sikeres tanulmányútnak köszönhetően a Genuss Magazin októberi száma négyoldalas exkluzív összeállításban számol majd be magyarországi tapasztalatairól. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztalatokkal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatást képest nyújtani a prémium szegmens számára is.

Az összeállítás Szeged, Budapest, Tokaj és a Balaton körül kalandozva, a kulturális élet sokszínűségét bemutatva ajánlja a környék meghatározó éttermeit az osztrák olvasók figyelmébe. Az igazi ínyencek pedig a mellékelt receptek segítségével készíthetik el például a Gerbeaud-szeletet vagy a magyaros borjúpörköltet. Mint ismeretes, az MT Zrt. ausztriai képviselete az egész éves Ungarn GrossARTig kampánya keretében szeptember hónapban a gasztronómiai értékeink bemutatására helyezte a hangsúlyt.

Az akciósorozat keretében a legjobb osztrák éttermeket tömörítő szövetség tagjai közé tartozó patinás bécsi Bürgerhof kávéház- és étterem egész szeptemberben - az MT Zrt. külképviseletével együttműködésben - magyaros étel-ital kínálattal népszerűsíti a magyar konyhát, miközben a vendégek átfogó képet kaphatnak hazai kulturális és turisztikai attrakciókról is.

Címkék: