Dagad a botrány az új Dan Brown-könyv körül

Pénzcentrum2009. szeptember 22. 15:32

Alig néhány órával a rég várt alkotás megjelenése után a kalózok is lecsaptak Dan Brown új könyvére. A hangoskönyvet és az e-könyvet már az első két napban több tízezren töltötték le illegálisan -írja a hamisitasellen.hu.

Általában a boltokban legjobban fogyó könyvek nem egyeznek meg a fájlcserélők által leginkább keresett és leggyakrabban letöltött alkotásokkal. Dan Brown régóta várt új könyve, a The Lost Symbol azonban úgy tűnik, hogy kivételt képez e megállapítás alól. A szeptember 15-én megjelent könyvből kevesebb mint két nap leforgása alatt több mint egy millió példányt adtak el. Az alkotás azonban alig néhány órával a megjelenést követően felkerült az internetre, és a jelek szerint a kalózok is villámgyorsan lecsaptak rá.

Cikkünk a könyv üzleti hatásáról:  Hatalmas árverseny: itt a Da Vinci-kód folytatása!

A TorrentFreak értesülései szerint két nappal a könyv megjelenését követően már több mint százezren töltötték le az amerikai író regényét: a PDF formátumú e-könyvet több mint 40 ezer, a hangoskönyvet több mint 60 ezer alkalommal töltötték le illegálisan. A megjelenés óta eltelt egy hétben pedig megsokszorozódhatott a letöltők száma.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Alison Barrow, a könyv brit kiadójának, a Transworld-nek a munkatársa közölte, függetlenül attól, hogy az alkotás kiemelkedően jól teljesít a könyvesboltokban, a kiadó aggódik a kalózpéldányok terjedése miatt. Mint mondta, a kiadó munkatársai keresik azokat az oldalakat, amelyekre a könyv engedély nélkül felkerül, és felszólítják ezek üzemeltetőit, hogy távolítsák el az illegálisan hozzáférhető példányokat a honlapjukról.

Címkék: