Új, minden eddiginél agyafúrtabb vírus fertőz!

Pénzcentrum2009. szeptember 21. 16:13

Új, rendkívül agyafúrt vírussal sikerült a számítógépes bűnözőknek elterjesztenie világszerte: a program csak a banki oldalak látogatásakor aktivizálja magát, ahonnan személyes adatokat - majd pénzt - lop.

A Clampi névre hallgató vírus villámgyorsan terjed, elsősorban az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A program azonban csak akkor aktivizálja magát, ha a felhasználó bizonyos oldalakra látogat. A Clampi mintegy 4500, elsősorban pénzügyi oldalt kísér figyelemmel. Amikor a felhasználó belép, a program rögzíti a belépő nevét és jelszavát, majd elküldi egy szerverre. A támadók az adatokat letöltve a fertőzött számítógépen keresztül pénzt küldhetnek saját számláikra, vagy épp vásárolhatnak az onnan megszerzett kártyaadatokkal.

Szakértők szerint a Clampi az egyik legalattomosabb, és ezért legveszélyesebb vírus, melynek működésével egyelőre a szakértők sincsenek teljes körűen tisztában. A program nem csak internetbankok belépő oldalaira "indul be", hanem online kaszinók, brókercégek, kormányzati intézmények, kiskereskedők boltjainak oldalaitól is.

Címkék: