Újabb Tesco-botrány! Vallása miatt dobták ki az áruházból - fotók

Pénzcentrum2009. szeptember 18. 11:02

Világszerte egyre nagyobb számban vannak a jedi vallás hívei. A Tescoban azonban nem mindig látják szívesen a kapucnis hívőket.

Vallási megkülönböztetéssel vádolják a brit Tescot. Egy jedi vallású fiatalembert ugyanis arra köteleztek, vegye le kapucniját az áruházban. A hírt közlő The Sun bulvárlap a "Store Wars" ("Boltok Háborúja") szójátékkal kommentálta az esetet.

A Star Wars-filmek rajongói által kitalált jedi vallás brit szervezetének előírásai szerint a hívőknek nyilvános helyen mindig kapucnit kell viselniük. Egy vallását gyakorló 23 éves fiatalember, Daniel Jones -jedi nevén Morda Hehol- betért a walesi városka, Bangor Tesco-áruházába. Az üzlet biztonsági szolgálata azonnal felszólította, hogy vegye le csuklyáját - ő azonban erre nem volt hajlandó.

 

Sokkoló videó! Mit művelnek az eladók zárás után - kattints! 

 

A férfi hiába magyarázta az őröknek, hogy ő hitbéli meggyőződése miatt viseli a fejfedőt, állítása szerint kinevették és kizavarták az áruházból. Ráadásul -mint mondta- egy csadort viselő hölgy mögött haladt, aki minden probléma nélkül bemehetett a boltba.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Morda Mehol ezért arra szólította fel a többi jedi-hívőt, hogy bojkottálják a Tesco-áruházakat, ha az eset megismétlődik. "Érezni fogják az erőt"- mondta.


A Tesco egyik szóvivője azonban úgy nyilatkozott, biztonsági okokból ezután is meg fogják kérni a jediket, hogy vegyék le a kapucnijukat. "Obi-Wan Kenobi, Yoda és Luke Skywalker is csuklya nélkül harcoltak a Sötét Oldal ellen"- mondta.

 

Címkék: