Sokkoló fotó! Mi van a chipses zacskóban?!

Pénzcentrum2009. szeptember 8. 16:58

Teljesen ledöbbent az az angol anya, aki burgonyát talált egy burgonyachipsben. Az eset nem azért keltett feltűnést, mert manapság az élelmiszergyártók rengeteg adalékanyagot használnak...

Lucy Brazier, a dél-angliai Wallisdown nevű városban lakik, és nemrég a közeli Lidlben vásárolt néhány zacskó sós-ecetes ízesítésű chipset. Fia, a 4 éves Adam ki is nyitotta otthon az egyik zacskót, és önfeledten majszolni kezdte a rágcsálnivalót, mígnem hirtelen valami furcsa dolgot vett észre a tasakban. Az anya teljesen megrémült, amikor meglátta, mi van gyermeke kezében...

A gyerek egy egész burgonyát talált a tasakban: természetesen nyersen és hámozatlanul. Az anya azért is ijedt meg, mert egyben lenyelve akár fulladást is okozhatott volna a nyers zöldség.


A család természetesen panasszal fordult a gyártó céghez. A McCoys termékeket előállító United Biscuits szóvivője elmondta: nagyon sajnálják a történteket, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Ugyanakkor továbbra is megtesznek mindent azért, hogy felelős élelmiszer-előállítóként rendkívüli módon figyeljenek az általuk előállított termékek biztonságára.

Hozzátennénk, hogy az esetben nem csak az egész burgonya a furcsa, hanem az is, hogy a chipsnek ecetes íze volt: Magyarországon is voltak próbálkozások hasonló ízű burgonyaszirom bevezetésére, azonban a magyar ízléstől ez meglehetősen távol áll, ugyanakkor Nagy-Britanniában kimondottan kedvelt. Az is erősen megkérdőjelezhető, hogy helyes-e egy 4 éves gyermeket chipssel etetni: valószínűleg nem létezik olyan dietetikus, aki szerint ne lennének egészségtelenek ezek az olajos rágcsálnivalók.

Címkék: