Óriási akció: alig használt dinoszaurusz eladó

Pénzcentrum2009. szeptember 7. 14:02

Las Vegas hatalmas attrakcióra készül: október elején elárvereznek egy dinoszaurusz-csontvázat. A Tyrannosaurus rex meglepően jó állapotban levő csontjaiért akár másfél milliárd forintot is adhatnak.

Egy 66 millió éves dinoszaurusz csontvázát árverezik el október elején Las Vegasban. A Sámson névre keresztelt Tyrannosaurus rex 4,5 méter magas és 12 méter hosszú. Teste mintegy 170 csontból áll, szakértők szerint rendkívül jó állapotban van: csontjainak nagyjából fele teljes épségben maradt.

Sámson igazi különlegessége azonban a feje, mely kivételesen jó állapotban került elő -éppen ezért igazi ritkaságnak számít. A dinoszaurusz maradványait 1987-ben találták, Dél-Dakotában.


Az árverést október 3-án tartják a világhírű Las Vegasi Venetian hotelben. A jelenlegi tulajdonosok azt remélik, nem egy magánygyűjtő, hanem egy múzeum vásárolja majd meg a kivételes leletet. A hírek szerint Sámson kikiáltási ára 3,6 millió font, azaz 1,1 milliárd forint lesz, de könnyen lehet, hogy a legutolsó licit eléri majd a 4,8 millió fontot, azaz a másfél milliárd forintot is.

Címkék:
aurus,