Nemsokára fizethetsz a Youtube-videókért!

Pénzcentrum2009. szeptember 3. 11:32

A világ legnagyobb videómegosztó oldala a - sok munkáltató által ostorozott - Youtube több nagy filmstúdióval is megbeszéléseket folytat arról, hogy a filmjeiket díj ellenében az oldalon keresztül lehessen "kikölcsönözni".

A megoldás maga nem jelent újdonságot, hiszen számtalan oldal kínál már díj ellenében mozifilmeket, a Youtube történetében azonban ez lenne az első eset, hogy a nézőknek fizetnie kelljen a tartalomért. A Google birtokában lévő Youtube tárgyalásokat folytat a Lions Gate Entertainmenttel, a Sonyval és a Time Warnerrel - írta a CNN Money bennfentes forrásokra hivatkozva. A filmek ára nagyjából 3,99 dollár lesz, vagyis annyi, mint a konkurenciánál: az Apple iTunesnál és az Amazonnál.

A Youtube ingyenes videót elsősorban a felhasználók töltik fel, az oldal reklámokból igyekszik fenntartani magát. Ám hiába a nagy napi látogatottság, a hirdetők inkább a profi tartalmak mellé szeretik elhelyezni a reklámjaikat. A Hulu videóoldal például épp annak köszönheti relatív anyagi sikerét, hogy teljes hosszúságú filmjeivel és profi műsoraival sikeresen vonzotta be a nézőket és a hirdetőket egyaránt.

Címkék: