Kegyeletsértés: Hamis Michael Jackson ereklyék

Pénzcentrum2009. szeptember 1. 11:32

Hamis övcsatokat foglaltak le a kaliforniai Los Angeles - Long Beach kikötőben a CBP munkatársai. A hamisítványokon jogvédett Michael Jackson képek és feliratok szerepelnek - írja a hamisitasellen.hu.

Mintegy 800 darab hamis övcsat ügyében kezdeményeztek eljárást az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai. A termékekre egy, a Los Angeles - Long Beach kikötőkomplexumba érkező szállítmány ellenőrzése során bukkantak.

Az övcsatokon védjegyjogi oltalom, illetve szerzői jogi védelem alatt álló, Michael Jacksont ábrázoló képek, valamint az énekeshez köthető kifejezések szerepelnek, mint például a "Dangerous World Tour 1992", a "Moonwalker", a "Bad World Tour" és a "King of Pop". Miután a termékek importőre nem tudta igazolni ezek felhasználásra való jogosultságát, a CBP ellenőrei lefoglalták a szállítmányt.

A CBP közleménye szerint a lefoglalt hamisítványok jó minőségűek, a rajtuk szereplő megjelöléseket gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (United States Patent and Trademark Office), valamint a Kongresszusi Könyvtár Szerzői Jogi Irodájánál (Copyright Office of the Library of Congress) bejegyzett védjegyektől, képektől.

Címkék:
határőrség,