A román nagyáruházakban is zabálnak a vevők

Pénzcentrum2009. augusztus 31. 11:02

Sikeresnek ítélte a négy legnagyobb román hipermarket lánc (Auchan, Cora, Real, Carrefour) a gyorséttermek áruházakon belüli működtetését. A multik konyháin készült ételek közül a grillcsirke és a különböző pizzák a legnépszerűbbek a vásárlásban megfáradt fogyasztók körében. A láncok sikereit bizonyítja, hogy az árbevételeik 4-5 %-át a házon belül értékesített készételek teszik ki.

Az egyik áruházlánc marketingese elmondta, hogy a hipermarketek által alkalmazott gyorséttermi stratégia nem várt sikereket hozott. Az áruházon belül értékesített készételekből származó árbevételek megközelítik az országban működő legnagyobb gyorséttermi lánc (McDonald's) teljesítményét.

Az első féléves eredmények összesítését követően megállapították, hogy a 100 millió eurós bevétel az összes értékesítés 4-5 %-át teszi ki. A legnépszerűbb termékek közé tartoznak a grillezett húsok és a pizzák. Az egyik áruház a sikereken felbuzdulva már rendeléseket is felvesz és házhozszállítást is vállal.

Kollektív zabálás a Tescóban: tehetetlen áruházak

A hipermarketek mellett hazánkhoz hasonlóan az IKEA bútoráruház is üzemeltet saját éttermet az üzleteiben. A beszámolók szerint az egyes áruházakban ők is hasonló forgalmat produkáltak, mint a városukban működő McDonald's.

Címkék:
carrefour,