Csodavonattal Budapestre: a lassúság luxusa

Pénzcentrum2009. augusztus 28. 18:02

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon stratégiai célkitűzésként kezeli a prémium szolgáltatások iránt érdeklődő vendégkör megszólítását és Magyarországra csábítását.

E cél megvalósítását szolgálja az a stratégiai együttműködés is, amelyet a Majectic Imperator luxus vasúttársaság tulajdonosa, Gottfried O. Rieck és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője kötött. A Majestic Imperator (www.imperialtrain.at) a császári idők hangulatát idéző luxus vonatszerelvényt üzemeltet, amelyen Ausztria egyik legrangosabb cége biztosítja a kényeztető vendéglátást.

A luxusszerelvény a tervek szerint jövő tavasztól menetrend szerint közlekedik majd hetente Budapest és Bécs között. Az osztrák vendégéjszakák számának hazai növelése érdekében folyamatban van gödöllői- és egyéb budapesti programcsomagok kidolgozása, amely elsősorban a luxusszolgáltatásokat nyújtó magyarországi szolgáltatókkal való kooperációt feltételezi.

A kényeztető időutazással is felérő program jelmondata "a lassúság luxusa", amely főleg a kultúra, a gasztronómia és a történelem iránt érdeklődő utazók számára jelent vonzerőt. Ausztriából minden ötödik utazó motivációja kulturális eredetű, és nagyon nyitottak az újdonságokra.

Címkék: