Nem tilthatják el a repüléstől a potenciális sertésinfluenzásokat!

Pénzcentrum2009. július 31. 15:02

Az Európai Bizottság arra figyelmezteti a légitársaságokat, hogy hagyjanak fel azzal a gyakorlattal, hogy a lehetséges H1N1 vírussal fertőzött utasokat nem engedik felszállni a gépre, sőt az így járt utasoknak extra kártérítés jár.

Az EU legfőbb végrehajtó szerve hétfőn adott ki egy listát, ami a nyaralásra utazóknak szolgál hasznos tanácsokkal, ugyanakkor közvetetten a légitársaságokhoz is szól, főként azoknak, akik különféle korlátozásokat vezettek be a lehetséges sertésinfluenzás betegek utazását illetően.

A Virgin Atlantic például korábban úgy rendelkezett, hogy az influenzás utasokat eleve csak akkor engedi a fedélzetre, ha orvosi igazolást mutatnak fel arról, hogy utazásra alkalmasak.

Brüsszelben azonban úgy vélik, ilyet egy légitársaság csak akkor rendelhet el, ha erre egy állami intézménytől felhatalmazást kap. Amelyik utassal még is így járnának el, az a bizottság szerint kompenzációra jogosult.

A WHO is úgy véli, hogy teljesen feleslegesek az utazást korlátozó intézkedések, hiszen ezekkel nem lehet megelőzni a vírus terjedését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Európában egyébként Nagy-Britanniában regisztrálták a legtöbb megbetegedést, összesen mintegy 11 ezret, és 31 halálesetet is. Utánuk jön Spanyolország 1500 feletti regisztrált beteggel, és 7 halálesettel, valamint Németország több mint ötezer pácienssel. Franciaország és Belgium nemrég jelentette be az első megbetegedést.

Címkék: