Rubik-kocka után Rubik-gömb: hamarosan a boltokban a 360!

Pénzcentrum2009. július 6. 18:02

A jövő héten kerül a játékboltok polcaira Rubik Ernő legújabb találmánya, a 360 névre keresztelt logikai játék. Elsőként a brit üzletek árusítják a terméket, de hamarosan hazánkban is elérhető lesz az új játék.

A 360 egy átlátszó gömb - amiben a Rubik-kocka ötletéből kiindulva - hat színes golyó található. A játékosnak ezeket a golyókat kell a megfelelő színű külső gömbökbe varázsolni úgy, hogy mindegyik a helyén maradjon, de közben a meglévők közül nem lehet mindegyiket rögzíteni.

A 64 éves magyar professzor újabb fejtörővel állt a világ elé azok után, hogy a Rubik-kockából eddig mintegy 350 millió darabot értékesítettek világszerte. A 360 első ránézésre egy könnyű játéknak tűnik, ahol a golyókat kell a megfelelő helyre rázogatni, a látszat azonban csak.

Igaz, hogy nem kell hozzá elem, vagy csatlakozó, a játékosnak annál inkább szüksége lesz leleményességre és ügyességre. Néhány igazán ravasz trükköt is be kell majd vetni a végső megoldáshoz.

A boltokban több ezer darabos előrendeléseket regisztráltak, az internetes oldalakon is óriási az érdeklődés a játék iránt. Az első napokban több ezer 360 találhat gazdára, a készletek pótlásán a gyártó folyamatosan dolgozik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kíváncsian várjuk, hogy a 360 képes lesz-e megismételni a Rubik-kocka sikerét, ami rövid időn belül a világ legkeresettebb játékává vált.

Címkék: