A világ öt legdrágább hotelszobája - képekkel!

Pénzcentrum2009. június 20. 08:02

Valószínűleg nem csak a mostani válság az egyetlen oka annak, amiért legtöbbünk a most bemutatott hotelszobákról még csak álmodni sem mer. Hét millió forintot egy éjszakára még a milliárdosok közül is csak kevesen engednek meg maguknak.

A Forbes magazin összegyűjtötte a világ öt legdrágább hotelszobáját, amit most mi is bemutatunk kíváncsi olvasóinknak:

1. Hotel Martinez, Cannes, Franciaország
Egy éjszaka ebben a szállodában 22 900 fontba, vagyis 7,5 millió forintba kerül. Cserébe találunk itt Michelin csillaggal büszkélkedő éttermet, zongoratermet, és egy óriási privát strandot, hogy még véletlenül se kelljen a "pórnéppel" keveredni a parton. A "szobához" jár még társalgószoba, zuhanyzó, privát spa részleg, öltözőszoba és szauna is, és persze egy óriási, tengerre néző terasz is.


2. Four Seasons Hotel, New York, USA
Valamivel kevesebbe, 21 500 fontba (7 millió forint) kerül egy éjszaka, a Manhattan-i full panorámát garantáló szálloda 400 négyzetméteres penthouse-ában. A falak arannyal, és platinával vannak átfuttatva, kinti-benti Zen-kertben pihenhet a vendég, a plafonról egy több mint egy méter magas kristály-csillár ontja a fényt, és még saját inast, személyi trénert, sőt sofőrt is biztosít a hotel.


3. Hotel President Wilson, Genf, Svájc
Itt a New York-i Four Seasons-szel azonos árban mérik a Mont Blanc-ra tekintő penthouse árát, amelyért cserébe egy 1930-as billiárd asztal mellett üthetjük el az időnket. A felszerltség alapján ide olyan vendégek járnak, akik kellően féltik biztonságukat, hiszen a lift egyenesen a lakosztályba vezet, amit rengeteg biztonsági kamera figyel, golyóálló üvegből készültek az ablakok, páncélozottak az ajtók, és még egy pánikgombot is elhelyeztek az ágy mellett.


4. Grand Resort Lagonissi, Athen, Görögország
Egy éjszaka 21 ezer font, vagyis 6,9 millió forint, amiért cserébe saját inast, séfet, zongoristát kap a vendég, csakúgy mint kinti és benti medencét, fitness termet, és saját partszakaszt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


5. Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda, Olaszország
16 800 fontba (5,5 millió forint) kerül egy éjszaka az évtizedek óta a gazdagok és híresek által látogatott Costa Smeralda partjainál fekvő szállodában. Cserébe három hálószobát, három fürdőszobát, egy kinti sós vizű medencét, és saját szolárium kap a vendég.

Címkék: