Wizz Air-botrány: nem vitték el a vak utast

Pénzcentrum2009. június 19. 08:47

A fapados légitársaság megtagadta egy nő utaztatását, mert nem szólt időben, hogy vak. A társaság a nőt csak dupla árért, kísérővel vitte volna el.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megbüntette a Wizz Air Hungary Kft.-t, mert megtagadta egy vak nő utaztatását, kifejezetten annak fogyatékossága miatt. A nő tavaly áprilisban szeretett volna Rómába utazni, ezért két hónappal korábban az interneten jegyet vett a légitársaság egyik járatára.

Utazás előtt több mint egy héttel jelezte, hogy látássérült, ekkor tudta meg, hogy nem utazhat, de a jegy árát visszakapja. A Wizz Air üzleti szabályzata szerint a foglaláskor kellett volna jeleznie, hogy nem lát, hogy felkészülhessenek a fogadására.

Korábbi cikkünk a repülőgéppel utazók jogairól:Ezzel érdemes tisztában lenni: mit tehetnek meg veled a légitársaságok


A Wizz Air szerint a vakok és siketek esetében nagyobb a biztonsági kockázat, mint például mozgássérülteknél. Szerintük ugyanis "a vakok és siketek a részben vagy teljesen audiovizuális módszerrel történő biztonsági tájékoztatás során nem kaphatják meg azt a teljes képet, amely szükséges a vészhelyzetekre való megfelelő reagáláshoz".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
siketek,