Felcsuti: nevetséges az egymilliárdos krízisalap

Magyar Hírlap2009. június 18. 08:17

"A gazdaság, a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig leszünk a mélyponton. Kemény hónapok állnak előttünk" - mondta Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke. A kormányzati krízisalapról megjegyezte, hogy az szép példája a populizmusnak.

"A pénzügyi-gazdasági válság sem a világon, sem Magyarországon nem ért még véget" - mondta Felcsuti Péter, a bankszövetség elnöke a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján. Előrejelzésük szerint az idei évet a kereskedelmi bankszektor nulla eredménnyel fogja zárni. Az elnök úgy véli, a magyar gazdaság és a bankok még befelé tartanak a válságba, s azt sem tudja senki, hogy meddig tart a lejtmenet.

Korábban: 20-50 ezer forintos egyszeri segély a rászorulóknak

"Nagyon kemény hónapok állnak még előttünk. A bankszövetség megítélése alapján a devizahitelesek helyzetének megkönnyítése ügyében a kormányzat nagyon sokat beszélt, de keveset tett, ezzel szemben a kereskedelmi bankok nagyon sokat csináltak." Szerinte a bankok egyoldalú szerződésmódosításáról szóló törvényt július 15-től kellene alkalmazni, de ezzel lesznek még gondok. Előbb-utóbb a politikai döntéshozók csak felismerik, hogy a jogszabály módosításra szorul.

A kormányzati krízisalapról pedig azt mondta: az "szép példája a populizmusnak", nagyon nehéz a helyén értékelni. "Azt, hogy egy egymilliárd forintos alappal akármit is lehet kezdeni, nevetségesnek tartom - hangoztatta Felcsuti. Ez nem komoly felvetés, egyértelműen politikai célzata van. Csakúgy, mint annak, hogy az ingatlanadóból vagyonadó lett."

Címkék:
populizmus,