Iskolást támadott meg a sertésinfluenza, bezárt a suli

Pénzcentrum2009. június 3. 15:32

Bezárták a híres Eton-i magániskolát, miután egy 18 éves tanulót sertésinfluenzával diagnosztizáltak. A fiú a második, aki Észak-Írországban megfertőződött.

A világhírű etoni magániskola a világ egyik leghíresebb iskolája, melyet 1440-ben VI. Henrik alapított. Rengeteg híres tanítvánnyal büszkélkedhet, többek között 19 brit miniszterelnök is itt tanult.

Az iskola azonban erre a hétre bezárni kényszerült, miután egy észak-írországi tanulónál diagnosztizálták a sertésinfluenzát. Az iskola tanulói egyelőre csak minimálisan veszélyeztetettek, akárcsak annak a gépnek az utasai, amelyen a diák London és Belfast között repült. Ennek ellenére mindannyiukkal felvették a kapcsolatot a hivatalos egészségügyi szervek.

Észak-Írországban az volt a második megbetegedés, igaz közvetlenül utána újabb három beteget diagnosztizáltak, akik mindannyian New Yorkból tértek vissza. Az egészségügyi miniszter szerint a lakosság felének elegendő ellenanyag van Észak-Írországban, ami egyelőre több, mint elegendőnek tűnik.

Címkék:
sertésinfluenza,