Spórolós programok a családnak, hosszúhétvégére

Pénzcentrum2009. május 29. 06:20

Itt a pünkösdi hosszúhétvége, itt a gyereknap, és ha nem is lesz túlságosan jó idő, attól még kiváló alkalom arra, hogy együtt legyen a család. Ehhez azonban nem kellenek tízezrek: a Pénzcentrum összegyűjtött egy csokrot az olcsó, sőt, INGYENES hétvégi programokból.

Budapesten a Ligetben, a parkban, a városban

Ûrutazás az Eurpoarkban

Szombaton az Europarkban minden gyerek Holdra léphet! Az interaktív űrtechnikai kiállításon a gyerkőcök szkafanderbe bújva nyerhetnek betekintést az űrhajózás titokzatos világába, és a különleges űrkabinokban mindent megtudhatnak az asztronauták dolgos hétköznapjairól. Megnézhetik a leghíresebb űrjárművek makettjeit, az első holdutazásokon használt űrruhákat vagy a kozmonauták által készített fényképeket, sőt, még a Naprendszer legtávolabbi planétáit is testközelből láthatják.

Gyermeknap a Városligetben

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immáron 19. alkalommal rendezi meg kétnapos gyermeknapi rendezvénysorozatát a Városligetben május utolsó hétvégéjén. 2009-ben a kétnapos rendezvény során 26 helyszínen neves és népszerű közreműködők, fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

A kicsiket és a nagyokat számtalan program várja, a koncertektől a különféle játszóházakon át egészen a lovasterápiás bemutatókig. Ki lehet próbálni a terápiás lovaglást, a lóápolást és különféle lovassportokat is.

Mindenki a Millenárisra!

Egészséges és biztonságos környezetet gyermekeinknek -adja ki a jelszót a United Way, és szombaton 10 órától a Millenárison megrendezik a Mindenki Gyermeknapja fantázianevű programsorozatot.

"Miénk, Tiétek a Millenáris park, a Fogadó és a Szabadtéri Színpad. A parkban civil szervezetek programjai, szöszmötölés, ügyességi játékok, zöld fű és szikrázó napsütés, a színpadon többek közt a Kolompos együttes, a Kőbéka és egyéb zenei programok, előadások várnak benneteket. 10 szerencsés délután az Alma Klub vendége lehet." -írják a szervezők.

Zöld Pardon matiné

Vasárnap tart gyereknapot a Zöld Pardon, melyre reggeltől estig érdekes foglalkozásokkal, játékos programokkal, gyermekműsorokkal várják a gyerekeket. A programok közt olyan vidám műsorok szerepelnek, mint Bohóctorna, Interaktív Mese, Szeleburdi Bohóczenekar, bábműsor, továbbá egy igazi gyereknapon elmaradhatatlan foglalkozások: papírsárkány készítés-eregetés, kézműves - kreatív foglalkozások, írnokiskola, kincsvadászat, ügyességi játékos versenyek és még sok más színes program.

Egész Magyarország gyereknapozik (és fröccsözik)

Debrecenben -többek között- a Kölcsey Központban várják a családokat, ahol délután 2-től kreatív játszóház, mesedélután és Halász Judit koncert is szórakoztatja a kisebbeket.

Miskolcon a Diósgyőri Várban péntektől vasárnapig fogadják a látogatókat a Mesevár- Játékok elnevezésű programsorozat keretében. Lesz ott minden, például interaktív barangolás a középkort idéző mesék, gyermeki álmok világában. Sőt, meseszínház, bábjáték, lovagi- és mesterség-bemutatók, középkori játszóházak is színesítik az egész napos programot. A várárok vendégfogadó és kézműves vásár várja az érdeklődőket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Közreműködők: királyok, királynék, királylányok, királyfik, nemes urak, mesterek és a köznép, valamint lovagok, manók és sárkányok.

A pécsieket egész hétvégén várja "A kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében 2009." programsorozat, a rendezvények fő helyszínei a Sétatér, a Dómmúzeum és a Szent István tér. A gazdag programkínálat -koncertek, táncbemutatók, játszóház- mellett a gyerekek legalább tucatnyi ősi kézműves mesterséggel ismerhetnek meg, testközelből, a mézeskalács-sütéstől a viaszöntésen át egészen a csipkeverésig.

Nem csak a kicsiknek, hanem az apukáknak és az anyukáknak is izgalmas rendezvény a szombati Mátrai fröccskaraván, Galyatetőn. Amellett, hogy a szülők kipróbálhatják a különféle bor + szódavíz kombinációkat, a gyerekeket gólyalábasok, rajzverseny, virághintó és a legfinomabb szörpök várják -minden mennyiségben.

MosonmagyaróváronKaticafesztivál várja az érdeklődőket. A színes kavalkádról és a fergeteges hangulatról a rendezvényre érkező török, lengyel, szlovák, osztrák és szlovén néptánccsoportok mellett a gyöngyösi, a mosonszentmiklósi és a lajtás táncosok gondoskodnak majd. Emellett természetesen koncertek, rajpályázat, kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.

Családi tévézés

Aki pedig inkább otthon tölti az ünnepet, annak ajánlunk néhány filmet -amit az egész família együtt élvezhet.

Az M1-en szombaton 16.35-kor Balaton Retró. A balatoni nyaralások történetét az ötvenes évek végétől a nyolcvanas évekig áttekintő film szórakoztató kortörténeti dokumentum, korabeli zenékkel gazdagon illusztrálva. Ugyancsak az M1-en este fél 9-től A Pogány Madonna, ahol Ötvös Csöpi és Kardos doktor a megunhatatlan balatoni tájat és a szintén megunhatatlan pofongépezetet segítségül hívva nyomoz, rendületlenül.

Vasárnap este az RTL-en 19.05-től Macskafogó 2. - A sátán macskája, amely a klasszikus magyar rajzfilm 2007-es, szintén igencsak sikeres folytatása. Vele egy időben a TV2-n Malac a pácban: "Wilbur, a vakarcs kismalac ifjonti hebehurgyaságával és őszinte nyitottságával naivnak tűnik az istálló többi lakója számára, miközben Charlotte, a pók szívesen fogadja őt barátjává.".

És -ha már Ötvös Csöpit említettük -ne feledkezzünk meg a nagy példaképekről. Már csak azért sem, mert nem múlhat el hétvége Bud Spencer-Terence Hill film nélkül. Mindent bele, fiúk! -vasárnap 16.05-kor az RTL Klub műsorán.

Este két animációs filmmel zárul a hétvége: Tapsi Hapsi, Dodó kacsa és barátaik az RTL-en mókáznak (Bolondos dallamok: Újra bevetésen), míg az Irány Eldorádó! című rajzfilm hősei a TV2 képernyőjén kalandoznak. Mindkét film este 7-kor kezdődik.

Címkék: