Budapestre jöjjön, aki jól akar járni!

Pénzcentrum2009. május 14. 11:32

Egyre jobb ajánlatot jelentenek a kelet-európai célpontok a nyugati turisták számára, köszönhetően a mélybe zuhant árfolyamoknak a régiónkban. Londonban már ajánlgatják a turisták számára Budapestet, mint az egyik legvonzóbb lehetőséget.

A brit Post Office szokásos City Costs Barometer felmérése igyekezett felmérni, hova érdemes ellátogatni idén tavasszal egy jó városlátogatásra. Köszönhetően a kelet-európai valutárfolyamok mélyrepülésének, a régiónk komoly vonzerőt tud felmutatni azok számára, akik többet szeretnének kihozni a pihenésre félretett pénzükből. A végeredmények szerint Budapest a legjobb célpont idén tavasszal - legalábbis a britek számára - szorosan a nyomában pedig Prága és Varsó sorakozik.

Hiába járt komoly mélypontokon az angol font árfolyama tavaly decemberben, a három város még mindig olcsóbb, mint tavaly ilyenkor volt. Hasonló cipőben jár még a három balti állam és Törökország is, így például Tallinn és Isztambul is felkerült a Post Office "erősen javallott" listájára. Csak a szállásokat tekintve Varsó a legolcsóbb célpont, az éttermek árait figyelembe véve Budapest és Prága tűnik jó választásnak, míg a reptéri transzfer ára Rigában a legalacsonyabb.

A City Costs Barometer azonban körültekintően megvizsgálta a nyugat-európai városok előnyeit is. Hiába olcsó például egy varsói vagy budapesti múzeum, ha Oslóban teljesen ingyenesen látogathatóak a tárlatok. Koppenhágában pedig ugyan kétszer annyiba kerül a felmérés alapjául szolgáló turistakosár, mint Budapesten, ám a repülőjegyek sokkal olcsóbbak a szigetországból Dániába, mint Magyarországra.

Címkék: