Sertésinfluenza: kik húzzák a legtöbb hasznot a víruspánikból?

Pénzcentrum2009. május 13. 13:02

Jamaika, Egyiptom és a Dominikai Köztársaság lehetnek a Mexikóban kialakult sertésinfluenza-pánik igazi "haszonélvezői".

Az utazók -és az utazási irodák- ugyanis valószínűleg egyhamar nem vágynak majd Mexikóba. Tekintettel arra, hogy az egy hónapja kialakult vírus miatti pánik még mindig a világsajtó érdeklődésének középpontjában szerepel, a turistatömegek egy ideig még biztosan elkerülik az amerikai országot.

Brit sajtóértesülések szerint a legnagyobb utazási irodákban 30 százalékkal nőtt meg a jamaikai, 23 százalékkal az egyiptomi és 19 százalékkal a dominikai utak foglalása az elmúlt hetekben.

Mexikónak valóban a legrosszabbkor jött a vírus: a késő tavaszi-kora nyári hetek azok, amikor a legtöbb utazni vágyó lefoglalja nyaralását. Azzal, hogy a vírushelyzet hetek óta az ország a vezető hírekben szerepel, szinte teljesen elvesztette turisztikai vonzerejét. Ezt a renomét -szakértők szerint- pedig csak nagyon nehéz lesz visszaszereznie.

Ráadásul a gazdasági válság miatt egyre több európai család tervezi, hogy idén az öreg kontinensen, vagy annak közelében tölti a vakációt. Nem véletlen, hogy a török tengerpart és Egyiptom felé is jelentősen megnőtt az érdeklődés. Ugyanakkor Nagy-Britanniában az utazások árai átlagban 10 százalékkal növekedtek a tavalyi évhez képest.

Címkék:
sertésinfluenza,