Minden harmadik embert leteríthet a sertésinfluenza!

Pénzcentrum2009. május 12. 12:32

A világ népességének egyharmada fertőződhet meg a sertésinfluenzától, legalábbis egy angol kutatóintézet szerint.

Az Imperial College London kutatói szerint a sertésinfluenzában minden megvan, hogy valódi világméretű járvánnyá alakuljon, mivel gyorsan terjed emberről emberre. A következő hat-kilenc hónapban minden esély megvan arra, hogy világszerte elterjedjen.

A baljós előrejelzés ellenére azonban a kutatást vezető Neil Ferguson professzor nem adott egyértelmű prognózist a halálos esetek számára. Nem világos ugyanis egyelőre, hogy az influenzajárvány világméretekben is halálos lehet, vagy nem okoz nagyobb gondot, mint egy "szokásos" pandémia.

View 2009 H1N1 Flu Outbreak Map in a larger map
Az eddig elvégzett kutatások szerint a Mexikóban kitört sertésinfluenza legalább annyira veszélyes, mint az 1957-es járvány, amely kétmillió halálos áldozatot követelt világszerte, de annyira azért nem, mint az 1918-as. Utóbbi 50 millió halálesetért volt felelős, mire sikerült megfékezni.

Korábban: Kövesse élőben az influenzavírus útját!

Évente nagyjából a világ lakosságának egytizede fertőződik meg a szokásos őszi-téli influenzában, így a mostani járvány betegeinek száma ennek akár a háromszorosa is lehet. A probléma csupán annyi, hogy egyelőre nem világos, a mostani H1N1-vírus mennyivel halálosabb, mint a szezonálisan előforduló kistestvérei.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha ki szeretné próbálni, milyen kemény is egy világot elpusztító járvány élete, kattintson ide. A folytatásért pedig ide.

Címkék:
sertésinfluenza,