Nagyot koppant a mintaváros

Pénzcentrum2009. május 11. 14:02

Komoly visszaesés tapasztalható Prága turizmusában: a Közép-európai mintapéldának tartott cseh fővárost 2009 első negyedévében 18 százalékkal kevesebb turista kereste fel, mint egy évvel korábban.

Jelentős visszaesés mutatkozik a cseh főváros turisztikai mutatóiban. A Közép-Európa legkiemelkedőbb turisztikai látványosságaként aposztrofált Prágát 18 százalékkal kevesebb turista látogatta meg 2009 első három hónapjában, mint 2008 azonos időszakában.

A visszaesés -nem meglepő módon- főleg a világgazdasági recesszió számlájára írható, elsősorban az amerikai látogatók vannak kevesebben, mint a korábbi években.

A cseh kormányzat turisztikai hivatalai ezért most egy sokkal erőteljesebb reklámkampányba kezdtek: elsősorban európai és ázsiai potenciális vendégeket céloztak meg. A történelmi belvárosáról elhíresült cseh fővárost elsősorban oroszok, németek, olaszok, szlovákok, lengyelek és magyarok látogatták nagy számban - ezek az országok továbbra is kiemelt célcsoportnak számítanak. Ugyanakkor a szakemberek a jövőben az ázsiai -és ezen belül a kínai- turisták nagyobb érdeklődésére számítanak.

Címkék: