Dráma! Elrabolta bankigazgatóját a csődbement építési vállalkozó!

Pénzcentrum2009. április 22. 05:38

Végső elkeseredésében elrabolta a számlavezető pénzintézetének az igazgatóját az a jelentős adósságokat felhalmozó spanyol építési vállalkozó, aki már nem látott más esélyt a gyors pénzszerzésre.

Az emberrabló a pénzintézet melletti parkolóban szólította le a mit sem sejtő bankigazgatót, akivel beszélgetésbe elegyedtek. A vállalkozó azt mondta a bankárnak, hogy a családját már fogva tartják, majd feltűnés nélkül szálljon be az autóba és vezessen az általa megjelölt helyre.

A csődbement vállalkozó 50 ezer euró azonnali készpénzt és a luxusautót követelte a megrémült bankigazgatótól. A vállalkozó óriási adósságot halmozott fel a spanyol ingatlanpiac összeomlása következtében.

A bankigazgató aláírta volna az autóról szóló adásvételit, de jelezte a bűnözőnek, hogy nincs nála ennyi készpénz, ezért engedje meg, hogy felhívhassa egyik kollégáját. A telefonbeszélgetés során a munkatársának burkoltan jelezte, hogy bajban van, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította az elkövető hollétét, majd a helyszínre érkezve bekerítették az épületet és elfogták a vállalkozót. A férfit őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A malagai rendőrség szerint - bár az ingatlanpiac összeomlása miatt rengeteg vállalkozó jutott a csőd szélére - egyedi esetről van szó.

Címkék: