Óriási bankjegyhamisítás: 32 embert kaptak el!

Pénzcentrum2009. április 16. 12:00

A lengyel rendőrségnek sikerült kézre kerítenie az t a bűnszövetkezetet, amely Európa szerte több tízezer eurónyi hamis bankjegyet terített szét, nevezetesen Franciaországban, Németországban, Hollandiában és Spanyolországban.

A hamis ötvenes, illetve százas címletű bankjegyek azóta persze az EU mind a 27 országában előfordulhatnak. A 32 gyanúsítottat a lengyel rendőrség, ez Europollal szövetségben egy évnyi nyomozás után kapta el.

A csapat fejének tartott 29 éves Radoslaw B. lengyel állampolgár, azonban Olaszországban is rendelkezik bejelentett lakcímmel. A gyanúsítottak többsége egyébként lengyel állampolgár, de egy román nő is az elfogottak között található - írja az EUbusiness.

A legtöbbjük már elismerte bűnösségét, amelyért akár 10 évnyi börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk. 25-öt az elkövetőkből kedden, saját otthonukban kaptak el egy rajtaütés során, amely 300 rendőr bevonásával történt. Ketten saját magukat adták fel ezek után a rendőrségen, ötöt pedig már korábban rendőrkézre kerítettek.

A csapat nagy része huszonéves fiatal, akik külföldi útjaik során terítették a hamis bankjegyeket, illetve vették át a banda többi tagjától, amiből aztán boltokban vásároltak, és a visszajáró eredeti bankjegyeket a banda vezetőinek visszaadták, fizetség ellenében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A rendőrség a hamis bankjegyek előállítási helyszínét egyelőre nem derítette fel, abban azonban már szinte biztosak, hogy ez Lengyelországon kívül található.

Címkék: