Tízmillióan kelnek útra a hétvégén

Pénzcentrum2009. április 10. 18:00

Az Egyesült Királyságban hatalmas tumultus várható hétvégén, összesen több, mint tízmillióan kelnek útra, hogy családjukkal, vagy épp otthonuktól távol töltsék el a húsvéti hosszú hétvégét. Itthon is komoly forgalom várható az utakon.

Az utakat mindenütt ellepték az autósok, de nagy a torlódás a reptereken és a vasútállomásokon is. A Heathrow hármas terminálját egy órára lezárták egy gyanús csomag miatt, így a szokottnál is nagyobb tömeg verődött össze a világ legforgalmasabb repterén. A legkedveltebbek célpontok közt idén a Kanári-szigetek és Törökország szerepel, de sokan utaznak Egyiptomba és Tunéziába is. Mindeközben csak a British Airways 52 ezer utasra számít, elsősorban Párizsból, Stockholmból, Zürichből, Münchenből és Frankfurtból.

A vasúti menetrend is feltorlódik Nagy-Britanniában, a hosszú hétvége alatt összesen 64 ezer szerelvényt indítanak: ez ötezerrel több, mint egy évvel korábban. Csütörtökön mintegy 3,5 millió ember indult útnak vonattal, hogy szerettei körében töltse a Húsvétot.

Magyarországon a MÁV a várható növekvő utasforgalmi igények kiszolgálása érdekében a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazítva - a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti a kényelmesebb utazás érdekében. A vonatok menetrendje is változik: április 12-én (húsvét vasárnap) ünnepnapi menetrend, 13-án, hétfőn vasárnapi menetrend, 14-én pedig hétfői menetrend lesz érvényben.

A korábbi évekhez hasonlóan idén Húsvétkor is számítani lehet a magyarországi autópályák illetve határátkelők forgalmának jelentős növekedésére. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások első hulláma már csütörtök délután megindult, a visszafelé menő forgalom hétfő este érheti el csúcspontját. Ez főként az M1-es és M5-ös autópályát, valamint az M0-ás autóutat érinti. Péntek délután a fővárosból kivezető, kedd reggel pedig a bevezető utak forgalomnövekedésével kell számolni, emellett pedig a nagyobb városokat elkerülő utakon is több járműre lehet számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A virtuális autópálya-matricákat érdemes előre elektronikus módon megvásárolni, mivel az autópályák mentén hatalmas tumultus várható a benzinkutakon. A metricákat meg lehet venni interneten keresztül, bankkártyás fizetéssel mobiltelefonon keresztül, mobiltelefonról küldött SMS üzenet segítségével vagy telefonhívással is. Bővebb információkat itt találhat.

Címkék: