A világ legdrágább nedűje: 595 millió egy palackért!

Pénzcentrum2009. április 6. 16:00

2,75 millió dollárba, vagyis több mint 595 millió forintba kerül a világ legdrágább pezsgőjének titulált, 12 literes salmanazar, melyet Leon Verres divatdiktátor cége dobott piacra.

A "Le Billionaire Champagne" névre keresztelt pezsgőre közel három évet kellett várniuk a Leon Verres Luxury Group törzsvásárlóinak, mely a világ legdrágább Salmanazarja (ez a 9 literes pezsgőspalack méret elnevezése).

Verres nem csak a belbecsre, de a külcsínre is sokat adott, a palackot ugyanis több száz apró gyémánt borítja, melyből összesen ötöd dobnak piacra. Nem sok esély van azonban már hozzájutni a különleges italhoz, ugyanis az öt palackból négyet már lefoglaltak maguknak, orosz, kínai és dubai milliárdosok, így már csak egy üveg vár gazdára.

Ezt az utolsó palackot világkörüli turnéra is viszik, majd végül árverésre bocsátják, és az abból befolyt bevételt jótékonysági célokra fordítják.

Persze Verres jó üzletember lévén nem csak ebből az öt üvegből próbál hasznot húzni. A kisebb pénztárcával rendelkezők számára is elkészítette pezsgőjét, A "Le Billionaire Champagne" 0,75 literes verzióját, amely 2750 dollárba (595 ezer forint) kerül majd.

Címkék: