Szemétteleppé változik a Tesco: bátran ott lehet hagyni a felesleget

Pénzcentrum2009. április 1. 12:00

Néhány brit Tescoban tesztjelleggel arra kérik a vásárlókat, hogy az általuk feleslegesnek tartott fóliákat, kartonokat, zacskókat hagyják ott a kasszák mellett elhelyezett gyűjtőkben. Az akciótól azt remélik, csökkenthető lesz a jövőben a csomagolóanyagok mennyisége.

A kezdeményezés mától hat hétig él Guilford, Surrey, Ilminster és Somerset Tescóiban, amiről hangsúlyozza is a cég, hogy csak átmeneti jelleggel működik majd, hogy felmérjék a fogyasztók vélekedését a megfelelő csomagolóanyag-mennyiséget illetően.

A cég energiaügyi, hulladékgazdálkodási és újrahasznosítási részlegének vezetője elmondta: tisztában vannak vele, hogy vásárlóik igénylik a segítségnyújtást a hulladékok újrahasznosításában, és maguk is fontosnak tartják a szemétkérdést, ezzel a projekttel tehát két legyet ütnek egy csapásra.

Az otthagyott műanyagok, kartonok, melyekkel a gyümölcsöket, tojásokat, fogkrémeket védik, nagyrészt újrahasznosítható hulladékok, melyeket a vásárlók általában a lakásukba sem visznek be, és máris kukára kerülnek. Most azonban haza se kell vinniük, már fizetés után kidobhatják, elszállításáról pedig a Tesco gondoskodik.

Címkék: