Abramovics könyörtelen nyugdíjrendelete: már az 1979-esek is aggódhatnak!

Pénzcentrum2009. március 16. 18:00

Az orosz milliárdos Roman Abramovics nagytakarítást tervez a nyáron a Chelsea játékoskeretében. A tulajdonos elsősorban a 30 év feletti játékosoknak intene búcsút, olyan világsztárok távozhatnak a keretből, mint az elefántcsontparti Didier Drogba, a német Michael Ballack vagy a portugál-brazil Deco.

A londoni klub keretében jelenleg nyolc 30 évesnél idősebb játékos található, akik közül talán csak az angol Frank Lampard és a portugál Ricardo Carvalho élvezhet védettséget. A tulajdonos tisztában van vele, hogy a szerződések szerint összességében akár 35 millió fontra is rúghatnak a lelépési díjak, de ezt tartja az egyetlen járható útnak, hogy játéklehetőséget kapjanak a fiatal tehetségek.

A hírek szerint Abramovics csak félsikerként élte meg a Juventus elleni továbbjutást a Bajnokok Ligájában, mivel a hazai pontvadászatban nagy valószínűséggel idén sem sikerül az élen végezni. A válságon egyébként hatalmasat bukó tulajdonos szerint ez kevés és mindenképpen frissítésre van szükség.

A lejáró szerződéssel rendelkező labdarúgók szabadon igazolhatóvá válnak, míg az élő kontaktussal bírók komoly összegekre számíthatnak. A játékosok eladásából befolyó vételár fedezheti a költségeket és még olyan fiatal tehetségek szerződtetésére is elegendő lehet, akik érdemi változásokat hozhatnak a jövőben.

Bár Lampard és Carvalho helye a továbbiakban is biztosnak tűnik a csapatban, a 31 éves Drogba jövője annál kétségesebb. A hírek szerint az elefántcsontparti csatárt a szigetországból az arab tulajdonban lévő Manchester City, míg a kontinensről az olasz Internazionale csapata is szívesen látná a soraiban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Abramovics azt várja a következő szezontól, hogy a fiatal játékosokat sikerül mielőbb beépíteni a csapatba és a sikerül a bajnoki cím elhódítása. A tulajdonos a jövőben kulcsszerepet szán a fiatal Malouda-Ivanovic-Kalou tengelynek és további ifjú klasszisok megvásárlását ígéri.

Címkék:
roman abramovics,