Windows 7: le lehet majd szedni az Explorert!

Pénzcentrum2009. március 5. 15:00

Amióta a Microsoft 1997-ben integrálta a Windows operációs rendszerébe az Internet Explorer böngészőt, azóta nem lehet eltávolítani a gépekről a programot. Az új Windows 7-es operációs rendszer esetében azonban engedett a redmondi cég.

A Windows 7 most megjelent béta verziója engedélyezi, hogy a felhasználók eltávolítsák a gépről az Internet Explorert (annak legfrissebb 8-as verzióját), amennyiben nincs rá szükségük. A fejlesztésnek köze lehet ahhoz, hogy az Európai Unió évek óta nyomást gyakorol a Microsoftra, amiért szinte bebetonozta az internet böngészőt a Windows operációs rendszereibe, ezáltal rúgva fel az egyensúlyt a böngészők piacán.

A megjelent béta-verzióban a törlés nem egyszerű: két újraindítás szükséges hozzá, ráadásul a gép egy konfigurációs programot is lefuttat, nyilvánvalóan azért, hogy az Explorer által hátrahagyott fájlokat rendszerezze. De a program azért eltüntethető. A Microsoft egyelőre nem kommentálta az esetet: sem azt, hogy a végleges verzióban is el lehet-e távolítani a böngészőt, sem azt, az Európai Unió nyomásának engedve teszik-e ezt.

Címkék: