Buszbeszerzések támogatása: lehet pályázni!

Pénzcentrum2009. március 2. 16:45

Hatályba lépett a bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, valamint közösségi buszok beszerzése támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 8/2009. (II. 26.) Önkormányzati Minisztériumi rendelet. A pályázatok benyújtási határideje: 2009. 03. 27.

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 5. számú mellékletének 20. pontjában foglalt rendelkezés alapján az önkormányzati miniszter a 8/2009. (II. 26.) rendeletben szabályozta a bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, valamint közösségi buszok beszerzésére támogatás igénybevételének részletes feltételeit.

A Kormány a tavalyi évhez hasonlóan 2009. évben is fontosnak tartotta a fejlesztési pályázatok folytatását, melynek szükségességét az önkormányzatok és a többcélú kistérségi társulások is jelezték.

E pályázatok célja, hogy az önkormányzatok, intézményi társulások, illetve többcélú kistérségi társulások által fenntartott bölcsődékbe és közoktatási intézményekbe (óvoda, iskola) járó gyermekek, tanulók ellátása minél magasabb színvonalon történhessen meg. Így a hátrányos, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek tanulók is egyenlő esélyekkel készülhessenek fel a továbbtanulásra. További szempont azon területek támogatása, melyekre az Európai Uniós források nem biztosítanak keretet.

Az önkormányzatoknak és a többcélú kistérségi társulásoknak a pályázati adatlapokat 2009. 03. 27-éig kell az ebr42 információs rendszerbe feltöltenie (az adatlapok is e rendszerből tölthetik le).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

8/2009. (II. 26.) ÖM rend. (az adatlapokat tartalmazó mellékletek nélkül)

Címkék: