Hárommilliárdnyi élelmiszersegély a rászorulóknak!

Magyar Hírlap2009. február 5. 09:15

Az EU élelmiszersegély programjában hazánk 3 milliárd forintot fordíthat segélyezésre 2009-ben. Az egy év alatt a másfélszeresére növekedett keret által a legrászorultabb egymillió honfitársunk juthat hozzá liszthez, cukorhoz és tartós tejtermékhez - írja a Magyar Hírlap.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek 2008-ban 8,4 millió kg élelmiszert juttattak el a rászorulóknak az ország 2166 településén csaknem egymillió embernek. A szervezetek idei célja, hogy a tavalyi évhez képest több településre sikerüljön eljuttatni a valamivel nagyobb mennyiségű és változatosabb összetételű élelmiszersegélyt.

Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat közbeszerzéssel választják ki, a tender már folyamatban van, eddig 32 pályázó jelentkezett. A szerződések aláírására márciusban, az élelmiszerek kiosztásának első szakasza áprilisban kezdődhet meg. Az első szakasz várhatóan 2-3 hónapig tart, a második szakasz októberben indul.

A segélyezetteket a települési önkormányzatok választják ki a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a hátrányos szociális helyzetű gyermekek közül.

Címkék:
segélyszervezetek,