Mélytengeri búvárkodás felszerelés nélkül: bemutatkozik a Google Ocean!

Pénzcentrum2009. február 3. 13:00

A 2006-ban bemutatott Google Earth segítségével felhasználók milliói járták már be Földünk minden pontját. Az internetes óriásvállalat hosszú kutató és fejlesztő munkát követően rövidesen lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezzünk egy eddig sokak számára ismeretlen világot, a tengerek és óceánok mélyét.

A Google Earth legújabb verziója alkalmas lesz arra, hogy mélytengeri merüléseket hajtsunk végre mindenféle búvárfelszerelés nélkül. A Google Ocean program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szárazföldi területek megismerését követően az óceánok mélyén húzódó hátságokat is feltérképezzék.

A térképprogrammal a virtuális alámerülést követően hajóroncsokat látogathatunk meg, követhetjük a cápák és a tengeri teknősök hosszú vándorlását, vagy csak egyszerűen gyönyörködhetünk a tengerfenékben. A lélegzetelállító újítás lehetővé teszi, hogy miután meghódítottuk a Himalája hegység legmagasabb pontját, ellátogassunk a Marianna árok legmélyebb pontjára.

A fejlesztés során több mint 20 partner közreműködését vették igénybe, akik részletes geológiai információkkal és számos egyéb támogatással szolgálták a projekt sikerét. A tengerészeti és térképészeti hivatalok és a mélytengeri kutatók számos olyan ismerettel gazdagították a fejlesztőket, amelyek a virtuális élményen túl a klímaváltozás elleni küzdelemhez is hozzájárulnak.

A program olyan csodákat tár a felhasználó elé, amilyenekről a tudományos-fantasztikus irodalom atyja - Verne Gyula - csak álmodott.

Címkék:
himalája,