Kőkemény NAV-razzia indul Magyarországon: itt állnak lesben az ellenőrök augusztusban

Pénzcentrum2023. augusztus 5. 17:02

A NAV munkatársai a nyáron elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket. A NAV a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, illetve az online pénztárgépek szabályos üzemeltetését vizsgálja. Idén emellett kiemelt figyelmet kap a jövedéki szabályok betartása, az automata berendezések működtetése, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítása, megfizetése is. Az Adótraffipax oldal alapján az is tudható, hol mikor várhatók ellenőrzések.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. július 12. és augusztus 31. között ellenőrzik a strandokat, fürdőket, valamint a strandszer, lángos, fagylalt és egyéb szezonális cukrásztermékek értékesítőit.
A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Ugyanitt 2023. augusztus 1. és  december 31. között Budapesten – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a bejelentési, bevallási kötelezettségek teljesítésére, valamint a különbözet szerinti adózási szabályok megfelelő alkalmazására fókuszálnak.

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vármegye strandjain és fürdőiben, illetve vendéglátóhelyein, fesztiválokon és rendezvényeken, valamint a fagylaltárusoknál és a szezonáliszöldség- és gyümölcsárusoknál ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

  • 2023. augusztus 8-án (kedden) Dunapatajon és a Szelidi-tónál,
  • 2023. augusztus 21. és szeptember 10. között a papír- és írószerboltokban, gyermekruha-üzletekben, illetve táskaboltokban

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 7. és 13.  között hétfőn a beremendi strand büféit, kedden Pécsváradon, a Rákóczi úti üzleteket, szerdán pedig Pécsett a palacsintázókat ellenőrzik. A revizorok megjelenésére számíthatnak továbbá a „Siklósi Várfesztivál” árusai is.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Augusztus 7. és 11. között a NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a mobilkészüléket és számítástechnikai kiegészítőket árusítókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatát vizsgálják.

A NAV munkatársai augusztus 13-ig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye turisztikailag frekventált területein (Miskolc belváros, Miskolc-Lillafüred, Miskolctapolca, Bogács, Mezőkövesd, Tokaj) ellenőriznek. A revizorok a vendéglátóhelyeken, a piacokon és a strandokon árusítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését, továbbá kontrollálják a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését.

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 10. között a fagylaltot árusítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgépek szabályszerű használatát. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai – több társvármegye revizoraival karöltve – augusztus 18-ig ellenőrzik a vármegye területén lévő üdülővárosokban és azok vonzáskörzetében a turizmust, vendéglátást és szálláshely-szolgáltatást végzőket és a szezonális termékeket ideiglenes árusítóhelyeken értékesítőket. A NAV szakemberei ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai augusztusban továbbra is a vendéglátóhelyeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, valamint a különböző turisztikai rendezvényeken, strandokon értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki szabályok betartását vizsgálják. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. augusztus 7. és 11. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • augusztus 7. (hétfő)                    Balassagyarmati járás,
  • augusztus 8. (kedd)                    Bátonyterenyei járás,
  • augusztus 9. (szerda)                  Salgótarjáni járás,
  • augusztus 10. (csütörtök)            Rétsági járás,
  • augusztus 11. (péntek)                Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben, valamint a szezonális kitelepüléseken. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését. Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 31-ig a fürdőket és strandokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 18. között a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére kötelezett adózókat, valamint az építkezéseket és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a bevallási és adófizetési kötelezettség teljesítését, a jövedéki szabályok betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét. Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2023.08.07. Dombóvár
  • 2023.08.09. Bonyhád
  • 2023.08.11. Szekszárd
  • 2023.08.15. Paks
  • 2023.08.17. Tamási
  • 2023.08.18. Bátaszék

A NAV Vas Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. augusztus 7. és 31. között a számítástechnikai üzletekben, a papír- és írószerüzletekben, valamint a ruházati termékek értékesítőinél ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. július 10. és 23. között a Balaton-parti településeken és az idegenforgalmilag frekventált területeken ellenőrzik a kereskedőket és vendéglátókat. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki szabályok betartását, az automata berendezések működését, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulással kapcsolatos kötelezettség teljesítését vizsgálják.

Az adóellenőrök egy helyszínre többször is visszatérhetnek. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. 

Címkék:
ellenőrzés, vállalkozás, cég, NAV, számla, adóellenőrzés, adó, fürdő, adóellenőr, fagylalt, üzlet, augusztus,