Akár a felére is csökkenhet a rezsiköltség: ezzel a trükkel milliókat spórolhatunk

Pénzcentrum2023. január 23. 17:02

Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára Facebook oldalán jelentette be, hogy megnyílt a szálláshelyszolgáltatás és vendéglátás tevékenységi körökhöz kapcsolódó KKV Energiaköltség és Beruházási Program pályázati felülete. A támogatás segítségévek akár a negyedéves energiaköltségek 50 százalékát is átvállalhatja az állam.

Elindult a pályázás a szálláshelyszolgáltatás és vendéglátás tevékenységi körökhöz kapcsolódó KKV Energiaköltség és Beruházási Programra, jelentette be Steiner Attila felelős államtitkár.

A támogatásra azok pályázhatnak, akiknek 2021. december 31-től a fő tevékenységük szálláshely-szolgáltatás vagy vendéglátás, illetve akiknek a 2021. évi nettó árbevételének nagyrésze a szálláshely-szolgáltatás vagy vendéglátás tevékenységből származott. A támogatás mértéke a 2021. 4. negyedév, valamint 2022. 1. negyedév és a 2022. 4. negyedévre, valamint 2023. 1. negyedévére számolt energiaköltség növekedésének 50%-a, de maximum 500.000 eurónak megfelelő összeg lehet.

A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozó vállalkozások kizárólag a 2023. január, február és március havi, számlával igazolható földgáz-, áram- és távhőköltségek esetében igényelhetik a támogatást. A pályázatot mától, online felületen lehet benyújtani.

Loading...
Címkék:
kkv, facebook, vendéglátás, vendéglátóhely, szolgáltató, szolgáltatás, szálláshely, szálláshelyek, vendéglátóipar, negyedév, szolgáltató szektor, szolgáltatóipar, szolgáltatások, vendéglátóhelyek,