Nem bírják sokáig a vendéglátósok: van, akinek 22 millióra nőtt a rezsiszámlája

Pénzcentrum2022. szeptember 8. 15:32

Nemcsak a lakossági fogyasztókat lepte meg az új rezsiszámla, hanem sok vállalkozót, köztük a vendéglátósokat. Nagy port kavart egy szegedi pizzéria Facebook bejegyzése: a korábbi 250-300 ezer helyett, már 2 millió 300 ezer forintot kellene fizetniük a gázért havonta – számolt be az RTL.

Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének az elnöke beszélt arról, hogy elkeserítő jelenleg a vendéglátósok helyzete az országban. Az  idei év jól indult, hiszen a koronavírussal terhelt időszak után megközelítették a pandémia előtti forgalmat, mégis a mostani enegiaárrobbanás miatt sokan fognak csődbe menni.

Természetesen, ahogy mindig most is vannak szerencsés kivételek, akiknek 2023-2024-ben járnak le a viszonylag jó áron megkötött szerződéseik az energiaszolgáltatókkal, de Kovács László mégis úgy véli, hogy sokak akkor lesznek kénytelenek eldönteni, hogy folytatják-e, amikor megérkeznek a számlák.

Van olyan vendéglátós, aki eddig 2 milliót fizetett az áramra, most 22 millióról kapott számlát, és vár egy tízmilliós gázszámlát

– mondta el az elnök. Ráadásul a vendéglátósoknak az se tud megoldás lenni, ha emelnek az áraikon, hiszen akkor nem lesz, aki náluk fogyasszon. Éppen ezért sokan döntöttek úgy, hogy korlátozzák a választékot vagy a nyitvatartást, hogy amíg lehet ne kelljen bezárniuk.

Címkék:
rezsi, vendéglátás, vendéglátóhely, rezsidémon, millió, energiafogyasztás, számlák, vendéglátóipar, rezsidíjak, rezsidíj, rezsicsekk, vendéglátósok, vendéglátóhelyek, energiaválság, rezsiemelés,