Továbbra is szenvednek a vendéglátósok: csődök sorát hozhatja a májusi zimankó

Pénzcentrum2021. május 27. 13:15

Továbbra sem megnyugtató a vendéglátósok helyzete: betett az ágazatnak a szokásosnál rosszabb májusi időjárás. Így pedig hiába nyithattak ki, vendég elvétve akad a teraszokon.

Ismét összeült egy sörtesztre Winkler Róbert és Nyíri Szilárd, a belvárosi One Beer Pub üzletvezetője. "Onebeer" Szilárd a múltkori adásban elárulta, hiába nyithattak ki a vendéglátósok, szerinte az igazi csődhullám még csak most jön majd az ágazatban.

Az üzletvezető most arról beszélt: a helyzeten csak rontott az eddig borzasztó májusi időjárás, szinte nincs is bevételük a vendégátósoknak.

Szemléltetésképp elárulta, a felvétel előtt nézett be a pubba a biztonsági kamerákon, kongott az ürességtől, és ameddig nem fordul tartósan jobbra az időjárás, ugyanez lesz a helyzet.

Bentre továbbra is kell az oltási, ami viszont továbbra sincs mindenkinek. Tehát ugyanott vagyunk, csak tovább vagyunk ugyanott

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fejtette ki Nyíri Szilárd, aki korábban arról beszélt:

Tudtuk, hogy gazdaságilag, ha kinyitunk, az lefelé a lejtőn: egy pici terasz nem tud annyit kitermelni, mint amennyire visszaugranak a költségeid. Ha pénteken rossz idő van, akkor semmi, akár úszik vele egy hét is.

Címkék:
vállalkozás, járvány, időjárás, vendéglátás, nyitás,