A magyar sztárriporter hatalmas üzlete: külföldi sikerek?

Pénzcentrum2013. október 19. 13:03

Arannyá válik, amihez Frei Tamás kezd: kasszasiker regényei mellett bejött a kávébiznisz is. Ezen felbuzdulva terjeszkedni kezdett külföldön.

A saját magáról elnevezett húsz magyarországi kávézó után a közeljövőben további tíz új üzletet nyit külföldön Frei Tamás.

Az ismert tévés a Borsnak elmondta: "Romániában és Szlovákiában már megvetettem a lábam, Horvátországban is hamarosan, reményeim szerint azután Ausztria jön. Amerikai-ír befektetőkkel pedig arról állapodtunk meg, hogy Dublinban nyitunk kávézókat, ha azok sikeresek, akkor Londonban, és utána tovább megyünk Amerikába."

Frei Tamás a saját bevallása szerint a kávézók üzemeltetését inkább szórakoztató üzletágnak tekinti, mintsem biznisznek.

Mérséklődött a cégbedőlések száma

Az idén szeptemberben éves összevetésben először mérséklődött a cégbedőlések száma a gazdasági válság 2008-as kitörése óta: ebben a hónapban 15 321 céget számoltak fel, az előző év hasonló időszakinál 33,8 százalékkal kevesebbet - derül ki a feketelista.hu gazdasági adatbázis felméréséből.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az elmúlt öt évben összesen 87 046 céget számoltak fel, a működő vállalkozások 16 százalékát, az elmúlt egy évben azonban már harmadával csökkent a tönkrement cégek száma. A javuló adatok gazdasági elemzők szerint azt bizonyíthatják, hogy a cégek kezdenek felülkerekedni a válság okozta nehézségeken, de a törvényi előírások változása, a cégek kényszertörlésének tavaly márciusi bevezetése is hozzájárulhatott a számok kedvező alakulásához.

Címkék:
kkv, celeb,