Senki sem úszhatja meg a bankok legújabb áremelését?

Pénzcentrum2013. szeptember 5. 05:02

Talán nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy a cégek háromnegyede nem ott vezeti pénzügyeit, ahol számára az a legolcsóbb lenne - ez pedig részben a nehezen átlátható banki hirdetmények miatt van így. Cikkünkben a kisebb vállalkozásoknak szánt csomagok közül keressük a legolcsóbbakat.

A lakossági bankszámlákhoz hasonlóan a vállalkozásoknak sem érdemes arra koncentrálnia, hogy melyik bank hárítja át a tranzakciós illetéket. Az elmúlt hetekben, hónapokban ugyanis bebizonyosodott, hogy a magyar piacon működő pénzintézetek közül gyakorlatilag mindegyik így tesz. Sokkalta inkább fontos, hogy tudatos tervezéssel mérjük fel az összes költséget, ami felmerülhet a vállalat mindennapjai során és próbáljunk meg ennek megfelelően bankot választani. Kisebb vállalkozások havonta több ezer forintot is megspórolhatnak, míg a nagyobb cégeknél ez az összeg már több tízezres nagyságrendű is lehet - derül ki aBankRáció.hu kalkulátorából.


Érdemes a kezdeti éves díj mellett a későbbi költségekre is figyelni, hiszen például a táblázatunkban legolcsóbb számlacsomag 2 év után a legdrágább lenne a listában.


A 6 millió forint feletti árbevételű kisebb cégek számlacsomagjai között már nagyobb különbséget találhatunk. A legolcsóbb és a legdrágább ajánlat több, mint 35 ezer forinttal tér el egymástól.

Összefoglalva tehát a vállalkozásoknál is igaz a lakossági bankszámláknál is megfigyelhető trend. A vállalkozás igényeinek leginkább megfelelő számlacsomagot érdemes keresni. A tranzakciós illeték ugyan ebben a szegmensben is teljesen áthárításra kerül, de az egyéb költségeken akár ennél sokkal nagyobb mértékben is spórolhatunk.

Címkék:
bankszámla, kkv, tranzakciós illeték,