Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók veszélyben - heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum2013. február 24. 18:32

Mozgalmas hét áll mögöttünk, az MGM végre tisztázta, hogyan kell számolni a szabadságok idejére eső bért és még a pápa nyugdíjáról is írtunk. De ami nagyon fontso, hogy figyeljunk oda a saját pénzünkre, már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat.

50 ezres bírságot kaphat a legtöbb magyar háztulajdonos
A legfrissebb előrejelzések szerint idén a napokban havazik utoljára Magyarországon. Az ingatlantulajdonosoknak viszont még most sem szabad megfeledkezniük arról, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra. Aki pedig elmulasztja kötelességét, azt akár gondatlanságból elkövetett bűncselekmény miatt is felelősségre vonhatják.

Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók is veszélyben!

Már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat.

Mit kell tenni, hogy legyen egymilliód még tavasszal?
A további kamatcsökkentések ellenére is alig változik valami a személyi kölcsönök területén. Aki most egymillió forintot szeretne kölcsönkérni annak minimum 1 millió 300 ezret kell visszafizetnie három év alatt. A legdrágább kölcsön ehhez képest közel 150 ezer forinttal kerül többe, tehát érdemes jól körülnézni, hogy melyik hitelintézetet választjuk. A Pénzcentrum.hu a legjobb ajánlatokat szedte össze.

Kiderült: ennyi nyugdíjat kap a pápa
Múlt hétfőn jelentette be XVI. Benedek, hogy február 28-án leköszön a pápai trónról. A pápa további életével, pozíciójával kapcsolatban egyelőre még sok a kérdőjel, az azonban kiderült, mennyi nyugdíjat fog kapni a 85 éves egyházfő.

Itt a megegyezés: nem függhet a szabadságnapoktól a fix havi béresek fizetése
Mind a munkaadói, mind a munkavállalói érdekképviseletek egyetértettek abban a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága mai ülésén, hogy a munkabér ne változzon a szabadsággal érintett hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától függően. Ennek megfelelően rövidesen megkezdődik az elfogadott szabályozási iránynak megfelelő új normaszöveg kidolgozása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Időben lépett az ügyes devizahiteles: 10 ezrek ütik a markát

Ritkán kapunk ilyen pozitív olvasói levelet, de Viktor mindenen túltett. A levélben arról számolt be olvasónk, hogy a végtörlesztés idején lapunknak köszönhetően váltotta ki devizahitelét egy olyan kedvező forint kölcsönre, aminek köszönhetően ma 10 ezerrel fizet kevesebbet havonta. Igaz, hogy a pénzt leginkább szórakozásra költik, de úgy érzik nagyban javult az életük oldalunknak köszönhetően. A történet mindenkinek tanulságos lehet, hiszen a legelső lehetőségre is bátran lecsaptak, reálisan értékelték pénzügyi helyzetüket és felismerték a lehetőséget, amiről sokan lecsúsztak.

Hova jöhet végre a nyugdíj? Idősek is megúszhatják olcsóbban
Gyakorlatilag két sárga csekk árából fenntartható egy nyugdíjas folyószámla. De azt is meg lehet kockáztatni, hogy a banki szolgáltatások már a postás borravalójából is elérhető bárki számára. Egy nyugdíjas nem csak biztonságban tudhatja a pénzét, de könnyebben is megtakaríthat kisebb összegeket, mintha párnacihában tartaná a teljes nyugdíját. A 65 év felettieknek kerestük meg a legjobb folyószámlát, hiszen több bank is kedvezményes feltételekkel várja őket.

Életveszélyes lakást hirdetnek Budapesten

Azbeszttartalmú falak Budapest luxuskerületében - riasztó lakáshirdetésbe botlott a Pénzcentrum.hu egyik olvasója. De mennyire veszélyes a lassan egy évtizede betiltott építőanyag, s mit tehetünk ellene?

Veszélyben a magyar nyugdíjasok pénze! Vadásznak rájuk
Látványosan sok, leginkább idős emberek elleni csalást követtek el az elmúlt hónapokban. A bűnözők számára meglehetősen könnyű célpontot jelentenek a kiszolgáltatott nyugdíjasok - mutatjuk, mik a legújabb trükkök, mire érdemes figyelni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Undorító: ilyen húst sóznak rá a magyarokra + képek
Két nap alatt három alkalommal kellett illegális hústermékek miatt eljárniuk az élelmiszerbiztonsági szakembereknek: február 20-án 7 és fél mázsa, míg ma közel 4 tonna lejárt fogyaszthatósági idejű, beazonosotíthatatlan, tiltott módon lefagyasztott, engedély nélkül előállított húst és húskészítményt vontak ki a forgalomból.

Meglepetés a CBA-tól! Két napja interneten is árusít

Nagyobb hírverés nélkül kedden elindította megújult online bevásárlási szolgáltatását a CBA, első körben a Budapesten és az agglomerációban élők számára - adta hírül az MTI. Mint arról a Pénzcentrum.hu több ízben beszámolt, heteken belül a legnagyobb élelmiszer kiskereskedelmi üzletlánc, a Tesco webshopja is beindul.

Feltámadt a legendás magyar márka
Ismét kaphatóak az élelmiszerboltokban a gyulai hústermékek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Ki fogja ezt megfizetni? Saját szakértőjével vitatkozik az adóhivatal
Reagált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Pénzcentrum.hu nemrégiben közölt cikkére, amelyben arról számoltunk be, hogy nem tudják a jogszabályoknak megfelelően kitölteni a 2012. évi adóbevallást a magánszemélyek, ha nemcsak munkaviszonyból, hanem önálló tevékenységből, például üzletszerű internetes ingó értékesítésből is származott jövedelmük. Az adóhatóság lapunkhoz eljuttatott levelében közölte: a bevallás rendben van. A reagálásban foglaltak azonban nemcsak az általunk megkérdezett okleveles adószakértő véleményének, hanem a NAV főmunkatársa, elismert szakértője által az Adóvilág című szaklapban közölt iránymutatásnak is ellentmondanak.

Címkék:
adóhivatal,