Tízmilliókat buktak a magyar sztárceleb nevével

Pénzcentrum2013. január 15. 15:43

Az elmúlt hónapokban többen is belebuktak abba a szépségszalon franchise-ba, amelyet a televízióból is ismert fitneszedző, Rubint Réka neve fémjelez.

A más piacokon (fitnesz DVD-k, reformpékség) is ismert televíziós edző, Schobert Norbert felesége, Rubint Réka néhány éve a szépségiparban szerette volna megvetni a lábát, ezért a fővárosban nyitott egy szépségszalont, majd hálózati rendszerben árulta a jogokat, amelyekre jó páran le is csaptak. 2008-2009-ben egymás után nyitották meg a Rubint Réka-szalonokat: Budapesten több helyen, majd Békéscsabán, Szegeden, Győrben, Érden és Nyíregyházán is várták a szépülni és fogyni vágyó hölgyeket - írta kedden a Blikk.

Rubint Réka - aki a lapnak elmondta, hogy ő csak a nevét adta a szalonokhoz - megkérte mindennek az árát, arra azonban bizonyára ő sem gondolt (ahogyan a tulajdonosok sem), hogy hiába a népszerűsége, befuccsolnak az üzletek, és családok mennek rá anyagilag és lelkileg.

Egy franchise-partner a lapnak úgy nyilatkozott "3,6 millió forint volt a névhasználat, aztán havonta 120 ezer a hálózati rendszer díja. Mindent rajtuk keresztül kellett megvenni, a fogyasztógépektől kezdve az utolsó dohányzóasztalig. Nekem hitelt kellett felvennem, 8,5 millió+áfa összeget fizettem csak a gépekre. Körülbelül 15 millió forintomba és az életembe került ez az üzlet. "A kuncsaftok azonban elmaradtak, a legtöbb üzlethelyiség ma üresen áll, a tulajdonosok cégük felgyülemlett - általában több milliós - tartozása miatt aggódnak.

Sok vállalkozás tartozik

A hazai vállalatok összes pénzintézeti hitelállományának immár több mint hatoda 90 napon túl lejárt tartozást takar. A PSZÁF adatai szerint Magyarországon folyamatosan, és nagymértékben romlik a vállalatok hiteltörlesztési fegyelme: míg a 90 napon túli hátralékok teljes hitelállományra vetített aránya 2011-ben félévkor 12,9 százalék volt, 2011 végére elérte a 14,4 százalékot, 2012 júniusra pedig már a 17,6 százalékos szinten állt. Időben történő beavatkozás nélkül az eladósodott vállalatok jelentős része kilátástalan finanszírozási helyzetbe kerül, többségükre végül csődeljárás, felszámolás vár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tavaly az első három negyedévben tetőzött a cégfelszámolási hullám: havi kétezer ilyen eljárás indult, 22 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Címkék: