Jön a szuperpályázat: százmilliárdból lehet korszerűsíteni

Pénzcentrum2012. szeptember 17. 08:33

Akár már októbertől új energetikai felújítási támogatásokat pályázhatnak meg az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében kormányzati és civil szervezetek, valamint vállalatok - értesült a Népszabadság.

Tavaly az uniós forrású keretek lemerülése miatt függesztették fel az ÚSZT e körnek szóló energetikai célú kiírásait. Az EU végül engedélyezte közel százmilliárd forint átcsoportosítását.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Környezet és Energia Operatív Programon belül ötmilliárdot kaphatnának vállalkozások, önkormányzatok, egyházak és nonprofit szervezetek megújulóenergia-alapú áramtermelésre. Ugyanezt hővel együtt központi és helyi költségvetési szervek, egyházak és nonprofit szervezetek 11 milliárd, míg vállalkozások 24 milliárd forintból alakíthatnák ki. (Ezek alól kivétel a közép-magyarországi régió.)

Távhőtermelők és -szolgáltatók megújuló energiával kombinált energetikai korszerűsítésre négymilliárd, épületenergetikai és közvilágítás-korszerűsítésre - akár megújuló energiával kombinálva - önkormányzatok, egyházak és nonprofit szervezetek 23 milliárd, vállalkozások pedig hétmilliárdot kaphatnak.

A kormány egy új kategóriát is meghatározott: központi költségvetési szervek 20 milliárdban részesülhetnek pontosabban meg nem határozott energiahatékonysági beruházásokra.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: