Ennyi, vége: az ismert magyar üzletlánc a süllyesztőben

Pénzcentrum2011. október 31. 15:03

Felszámolási eljárást indítottak az Electro World Magyarország Kft. ellen. A társaság 2001-ben indult működése alatt egyszer sem volt nyereséges, vesztesége minden évben meghaladta az egymilliárd forintot.

Nem sikerült csődvédelembe menekülni az áruházait sorra bezáró Electro World Magyarország (EWM) Kft.-nek, a társaság ellen a Pest Megyei Bíróság megindította a felszámolási eljárást - tudta meg a gazdasag.hu. Korábban a cég ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a csődvédelem elkerülhetetlen, s van olyan üzleti partnere a cégnek, amelynek támogatásával jelentős ingatlanbiztosítékot tudnak felajánlani a finanszírozó banknak.

Idén bírósági, illetve közjegyzői kezdeményezés nyomán hét végrehajtás indult az EWM ellen. A cég illetékesei kétszer kíséreltek meg csődvédelembe menekíteni a társaságot, de mindkétszer lezárták az eljárást. A társaság alkalmazotti létszáma az idén júniusi 332-ről júliusra 1 főre csökkent.

A társaság működése során sohasem termelt nyereséget, árbevétele 2008-ig folyamatosan bővült, abban az évben meghaladta a 20 milliárd forintot, utána viszont mélyrepülésre váltott, tavalyi forgalma alig érte el a 10 milliárd forintot. A cég masszívan veszteséget termelt, vesztesége rendre meghaladta az egymilliárd forintot, de 2009-ben már 3,7 milliárd forintra rúgott. A negatív eredményt 2010-re sikerült konszolidálni, a tavalyi évet így 1,2 milliárdos mínusszal zárták.

Címkék:
electro world,