Ez a legjobb védekezés a hamis bankjegyek ellen

Pénzcentrum2011. szeptember 3. 18:07

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább folytatja tavasszal meghirdetett programját a tudatos bankjegyellenőrzésért. A jegybank most nemcsak bővíti a programban való részvétel feltételeit és meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.

Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011 tavaszán programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

A program első részeként a jegybank az UV-A/C-készülékeket forgalmazni szándékozó cégek körében keresett partnereket. Ezen cégek feladata az UV-A/C-készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők és vendéglátósok számára. Az MNB mára az ország 26 pontján összesen 36 partnerrel kötött forgalmazói megállapodást; a program sikerét a folyamatosan bővülő kör is jelzi. A jegybank nemrég elindította program második fázisát is: a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a program által megcélzott kiskereskedőket és vendéglátósokat.

A jegybank a visszajelzések alapján most úgy döntött, hogy megkönnyíti és lényegesen bővíti a korábban meghirdetett pályázatát. A programban kiskereskedők és vendéglátósok köréből mostantól már nem csak cégek, hanem egyéni vállalkozók is részt vehetnek. Az MNB továbbá eltörölte a tevékenységi kört érintő eddigi korlátozást, vagyis bármilyen kereskedelmi illetve vendéglátó tevékenységet végző cég vagy egyéni vállalkozó igényelheti a támogatást.

A kereskedők az MNB nyilvános termék- és forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol szeretnék megvásárolni az MNB támogatás értékével csökkentett áron az UV-A/C készüléket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 50 millió Ft.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felhasználói pályázat meghosszabbított határideje: 2011. október 28. (vagy a pénzügyi keret kimerülése).

Címkék: