A legendás magyar áruház végnapjai: mi lesz a hatalmas épülettel?

Világgazdaság2011. augusztus 12. 09:02

Több bútoráruház is eltűnik Budapesten, a Róbert Károly körút környékéről. Pár napja a volt Material Center jelentett be profilváltást, a szemközti Domus áruház pedig végső kiárusítást tart - írja a Világgazdaság.

A legnagyobb Domus bolt hamarosan, pár héten belül végleg bezár. Az áruház központi telefonja folyamatosan foglaltat jelez, s már a cég domus.hu internetes oldala sem üzemel. A 10 ezer négyzetméteres ingatlant kiadásra kínálják, hogy mi működik majd benne, még nem tudni.

A hálózat korábbi egységeinek egy részét a Tesco bérli, pár áruház pedig kínai üzletházként üzemel tovább. Jelenlegi információk szerint az előbbire nem sok esély van.

Iglódi-Csató Judit, a Tesco-Global Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója a lapnak elmondta: Tesco áruház a Róbert Károly körúton biztosan nem lesz, a Domus áruházként ismert helyszínen a lánc nem tervezi újabb egység nyitását.

A hatalmas ingatlan hasznosítása nem egyszerű feladat: egyrészt nehézkes a megközelíthetősége, a metrótól messze van, parkolóhely nincs, másrészt pedig szinte biztos, hogy a létesítményre komoly összeget kellene fordítani ahhoz, hogy valóban vonzó legyen a lehetséges bérlők számára.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyarországi bútorkereskedelem alapjainak lerakása a Domus jogelődjének, a Bútorért Vállalatnak a nevéhez fűződik. A Bútorért teremtette meg a kulturált bútorkereskedelem alapjait azzal, hogy a budapesti Domus Áruházat Közép-Európa legnagyobb lakberendezési áruházaként indította útjára 1974-ben, majd kiépítette az országos hálózatot. 

 

Címkék: